🍗 #Easy #Shēēt #Pan 🍗 #Lēmon #Parmēsan #Garlic #Chickēn #and #Vēggiēs🍗
Easy Shēēt Pan Lēmon Parmēsan Garlic Chickēn and Vēggiēs
#Easy #Shēēt #Pan #Lēmon #Parmēsan #Garlic #Chickēn #and #Vēggiēs
Chickēn and Vēggiēs
Ovēn bákēd ánd crispy shēēt pán lēmon pármēsán; gárlic chickēn & vēggiēs; is á complētē dinnēr, with potátoēs ánd grēēn bēáns smothērēd in á gárlic buttēr sáucē!
Ingrēdiēnts :
- For Thē Chickēn:
- 2 táblēspoons lēmon juicē (or juicē of 1/2 á lēmon)
- 1 lárgē ēgg
- 2 tēáspoons mincēd gárlic
- 1/2 táblēspoon frēsh choppēd párslēy
- 1/2 cup brēádcrumbs
- 1/3 cup frēsh grátēd pármēsán chēēsē;
- 1/2 tēáspoon ēách sált ánd pēppēr, to sēáson
- 4 skinlēss, bonēlēss chickēn; brēásts (or thighs)For Thē Vēggiēs:
- 8-10 (1 pound | 500 g) báby potátoēs, quártērēd
- 2 tēáspoons mincēd gárlic;
- sált to tástē
- 1/2 cup buttēr, mēltēd
- 1 pound | 500 g grēēn bēáns, cut into thirds
Instructions :
- Prēhēát ovēn to 200°C | 400°F. Lightly grēásē á báking tráy / shēēt with cooking oil spráy, or á light coáting of oil. Sēt ásidē.
- In á lárgē bowl, whisk togēthēr thē ēgg, lēmon juicē, 2 tēáspoons gárlic, párslēy, sált, ánd pēppēr.
- Dip chickēn into ēgg mixturē;, covēr ánd állow to márinádē in thē rēfrigērátor for 30 minutēs to án hour (if timē állows).
- In ánothēr bowl, combinē thē brēádcrumbs; with thē pármēsán chēēsē.
- Drēdgē thē ēgg coátēd chickēn in thē brēádcrumb/pármēsán mixturē, lightly prēssing to ēvēnly coát.
- Plácē chickēn onto thē báking shēēt / tráy ánd lightly spráy with cooking oil spráy. Arrángē thē potátoēs áround thē chickēn in á singlē láyēr. Mix togēthēr thē buttēr, 2 tēáspoons gárlic ánd sált to tástē, ánd pour hálf of thē buttēr mixturē ovēr thē potátoēs. Toss to ēvēnly coát.
- Bákē in prēhēátēd ovēn for 15 minutēs.
- Rēmovē báking tráy from thē ovēn; ánd cárēfully flip ēách chickēn brēást. Movē thē potátoēs to onē sidē ánd plácē thē grēēn; bēáns áround thē chickēn on thē othēr sidē of thē báking shēēt. Pour ovēr thē rēmáining gárlic buttēr ánd rēturn to thē ovēn to broil (or grill) on mēdium-high hēát for á furthēr 10 minutēs, or until chickēn is goldēn ánd crisp, ánd potátoēs árē cookēd through.
- Sprinklē with frēsh choppēd párslēy (optionál), ánd sērvē immēdiátēly.
Source >> cafedelites.com
0 Response to "🍗 #Easy #Shēēt #Pan 🍗 #Lēmon #Parmēsan #Garlic #Chickēn #and #Vēggiēs🍗 "
Posting Komentar